Catering Κέρκυρα

Υλικά

Για το κέικ:

5 αυγά

2 κούπες ζάχαρη

3,5 κούπες αλεύρι

1 φακελάκι μπέικιν

1 κούπα ελαιόλαδο

1 κούπα γάλα  (ή μισή κούπα γάλα/μισή κούπα χυμό πορτοκάλι)

2 βανιλίνες

Για το γλάσο:

2 κούπες άχνη

3-4 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το μπέικιν και ανακατεύουμε. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους. Ρίχνουμε επίσης το λάδι. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα (ή χυμό πορτοκάλι). Δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ. Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 180 (εξαρτάται από το φούρνο μας. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και βγαίνει καθαρή)

Το γλάσο είναι προαιρετικό, προσωπικά όμως μου άρεσε πολύ! Σε ένα πιάτο βάζουμε την άχνη και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό  μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω νερό, αλλά θέλει προσοχή να μη γίνει νερουλό και τρέχει όταν το απλώσουμε στο κέικ.